Voorwoord schepen Ridouani

India House Leuven dient als een hub voor een breed scala aan activiteiten dat Indiërs en inwoners van Leuven samen kan brengen. Sinds 2013 organiseert India House Leuven al een verscheidenheid aan activiteiten, zoals tentoonstellingen, lezingen en dans- en muziekuitvoeringen. Naast academische uitwisselingen zijn er ook bedrijfs- en netwerkmissies in nauwe samenwerking met Leuven MindGate.

Aansluitend bij de start van europalia.india (4 oktober 2013 - 26 januari 2014) opende India House Leuven zijn deuren. Dit is een initiatief van de stad Leuven, de KU Leuven en andere belanghebbenden zoals culturele en sociale organisaties, de bedrijfswereld en particulieren met bijzondere interesse voor de samenwerking tussen India en België. Samen met al deze partners wil India House Leuven voortbouwen op een aantal initiatieven die in het recente verleden plaatsvonden zoals de Euro India Summit die de stad Leuven in oktober 2011 organiseerde en de Leuven India Focus, een academisch initiatief dat sinds april 2010 seminaries organiseert aan de KU Leuven.

Een toenemend aantal Indiase studenten en onderzoekers maakt zijn opwachting aan de KU Leuven, imec en tal van spin-off bedrijven. Daarnaast hebben reeds verschillende Leuvense bedrijven belangrijke zakenpartners in India. Omwille van de vele groeimogelijkheden van India wil de stad Leuven de samenwerking met het land op academisch, cultureel, sociaal en economisch vlak versterken. India House Leuven wil als het ware een brug vormen tussen Leuven en India. India House Leuven liet zich hiervoor inspireren door een gelijkaardig initiatief in Spanje: het Casa de la India te Valladolid.

 

Mohamed Ridouani , burgemeester stad Leuven