November Nights from International Team Groep T

Met een gevarieerd programma van dans, muziek, kunst en een smakelijke Indiase maaltijd weet Groep T jaarlijks niet enkel de Indiase gemeenschap van Leuven, maar ook de Groep T-studenten en -docenten te verleiden. Groep T organiseert dit evenement steeds in november en dat is niet toevallig. In India is dit immers de periode tussen Diwali (het feest van het licht) en Eid-al Adha (het offerfeest).

 Het programma van deze editie:

Indian cooking master class by Ms. Finla Noronha: 22.11, 12.00 – 14.00
Heb je geen idee van wat je je moet voorstellen bij de Indiase keuken? Of misschien wel, maar heb je het nog nooit durven proberen thuis? Kom dan zeker langs bij onze chef-kok, mevrouw Finl Noronha voor een kennismaking met schatten uit de oosterse keuken! Mevrouw Noronha maakt verschillende gerechten en onthult de geheimen van de keuken van haar thuisland. Hoewel het publiek zelf niet zal koken, kan je wel proeven van verschillende gerechten.
Registreren is noodzakelijk via martine.groffils@kuleuven.be

Meer info: http://www.groupt.be/www/nieuws/events/2013-2014/europalia/cooking-master-class/
 

Introduction in Indian music: 22.11, 19.00 – 21.00
Hans en Shyama Vermeersch geven een inleiding tot de muziek van Tagore en Nazrul, maar ook tot de traditie van Europese componisten die met Indiase thema's hebben gewerkt.
Registreren is noodzakelijk via martine.groffils@kuleuven.be

Meer info: http://www.groupt.be/www/nieuws/events/2013-2014/europalia/introduction-to-indian-cl/
 

Three Generations Violin Concert: 23.11, 19.00 – 21.00
N. Rajam is een gevierd speler van de Hindoestaanse viool waarop ze klassieke muziek afkomstig uit het noorden van India speelt. Geïnspireerd door de beroemde goeroe Omkarnath Thakur, begon ze aan de ontwikkeling van gayaki ang, een stijl van Indiase zang. Haar onderzoek heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de Hindoestaanse viool traditie en heeft haar vele prijzen opgeleverd, evenals de bijnaam de 'zingende viool'.

Geboren in een familie van musici - haar broer is de beroemde violist TN Krishnan - heeft ze haar kunst doorgegeven aan haar dochter Sangeeta Shankar, en kleindochters Ragini Shankar (16 jaar oud) en Nandini Shankar (12 jaar oud). Dit eenmalige concert zal drie generaties vrouwen die dezelfde subtiele beheersing van de Hindoestaanse viool delen bij elkaar brengen.

Muzikanten: Dr. N. Rajam, viool; Dr. Sangeeta Shankar, viool; Ragini Shankar, viool; Nandini Shankar, viool; Ajeet Pathak, tabla.
Registreren is noodzakelijk via martine.groffils@kuleuven.be

Meer info: http://www.groupt.be/www/nieuws/events/2013-2014/europalia/three-generations-violin-/
 

Tentoonstelling door ROSE vzw: 23.11, 18.00 – 21.30 uur

 

Waar? 21>23.11.2013
Wanneer? Groep T Leuven, Campus Vesalius, Andreas Vesaliusstraat 13, 3000 Leuven

Kaart