Ayurveda in al zijn facetten - Basislezing over Ayurveda

Ayurveda is de 5000 jaar oude Indische levens- en geneeswijze. Door observatie van de natuur leerde men in het oude India de mens op een welbepaalde manier begrijpen: zijn lichaam, zijn emoties en zijn bewustzijn… Hoe kan je op een eenvoudige manier geluk creëren in je eigen  leven? Tijdloze inzichten ook voor de westerling vandaag .

In deze lezing kan je kennis maken met alle aspecten van de Ayurveda: het ontstaan, de basisprincipes en de onderliggende filosofie. Wat is gezondheid en wat is ziekte volgens Ayurveda? Het belang van voeding; hoe jong en vitaal zijn en blijven; het belang en de mogelijkheden van massage.

Spreker:  Lies Ameeuw, Ayurvedisch therapeut en hoofddocent van de School van Ayurveda vzw te Gent. Zij is 20 jaar actief met  Ayurveda en vulde haar studies aan met verschillende stages in zowel noord als zuid India. Ze schreef drie boeken: “Ayurveda vanuit het hart”, “het Ayurveda kookboek” en een prachtig foto boek: “Ayurveda, Indian cultural tradition”. Lies Ameeuw geeft lezingen en opleiding in binnen- en buitenland.  

Waar? Vlierbeekveld Ontmoetingscentrum, Honingbijstraat 19, Kessel-Lo
Wanneer? zaterdag 21 maart, 14:00 – 16:00
Inschrijven? voor 20 maart via indiahouseleuven.be, info@indiahouseleuven.be of 016 272 985
Kostprijs? €15 (te betalen op activiteit zelf) – gratis voor studenten