Wie is wie

India House Leuven is verheugd te kunnen rekenen op een selecte groep mensen die meedenken en –werken aan onze werking. Deze mensen met een passie voor India delen hun expertise en ervaring en maken zo India House Leuven een realiteit. We stellen hen hier met trots kort voor:

Mohamed Ridouani

Burgemeester Mohamed Ridouani is een geboren en getogen Leuvenaar, getrouwd en vader van twee zoontjes. Na zijn studies handelswetenschappen en internationale betrekkingen, werkte hij enkele jaren als bedrijfsconsultant. In 2007 ruilde Mohamed het bedrijfsleven voor een schepenambt in zijn stad. Na zijn tweede periode als schepen werd hij in 2018 verkozen tot burgemeester van Leuven.

Samenwerken met diverse actoren kenmerkt het beleid van Mohamed Ridouani. Zo zette hij een unieke en brede samenwerking op poten met de Leuvense bedrijfswereld, de universiteit en het middenveld om te slagen in de ambitie om als eerste Vlaamse stad tegen 2030 klimaatneutraal te worden. Ook op onderwijs zet Mohamed hoog in. Met verschillende projecten werkt hij aan gelijke kansen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Daarnaast is Mohamed de initiatiefnemer van de International School of Leuven, waarmee hij wil tegemoet komen aan buitenlandse wetenschappers en onderzoekers die voor enkele jaren in Leuven verblijven. Ook met India House Leuven wil Mohamed Ridouani bruggen slaan. Het zal een platform zijn voor intense samenwerking met India, op cultureel, economisch en wetenschappelijk vlak.

 

Idesbald Goddeeris

Idesbald Goddeeris (1972) is slavist en historicus en doceert aan de KU Leuven onder meer Geschiedenis van het Moderne India en Global Perspectives on Contemporary India. Hij coördineert er ook de Leuven India Focus en de India-expertengroep. Goddeeris is co-auteur van "Een geschiedenis van India. Ontmoetingen op wereldschaal" (Acco 2010) en redigeerde ook "Het wiel van Ashoka." Belgisch-Indiase contacten in historisch perspectief (University Press Leuven 2013). Hij was gastdocent in Delhi (University of Delhi & JNU), Mumbai, Pune, Hyderabad en Calcutta.

Meer info:
https://prep.cc.kuleuven.be/arts/mosa/leden/00005862
http://www.kuleuven.be/international/india/

 

 

 

Geert Robberechts

Geert Robberechts (°1963, Leuven) is licentiaat Musicologie aan de KU Leuven. Na een korte carrière als leraar en journalist, werd hij verantwoordelijk voor de communicatie van de Filharmonische Vereniging van Brussel. Tezelfdertijd werd hij aangezocht om de muziekprojecten van het evenementenbureau ARTEDON (Brussel) te leiden. Sinds 1994 is hij zakelijk leider van het barokorkest La Petite Bande (Sigiswald Kuijken). In 2004 richtte hij de Belgische afdeling van INTACH (Indian National Trust for Art and Cultural Heritage) op, met als voornaamste project “De Verloren Tuinen van Khajuraho”. Van in 2004 tot 2018 zetelde hij als voorzitter van de Leuvense Cultuurraad.

Meer info:
www.intach.be
www.intach.org

 

 

 

 

 

Prakash Goossens

Prakash Goossens is door adoptie Belg van Indische origine en heeft rechten en internationale politiek gestudeerd aan de KU Brussel, KU Leuven, Université Robert Schuman Strasbourg en Université Catholique de Louvain. De culturele ontmoeting/confrontatie België-India is zijn passie en is ook de rode draad geworden van zijn professionele leven. Hij werkt als ambassadeur van Fracarita International (NGO van de Congregatie Broeders van Liefde) en komt veelvuldig in zijn geboorteland India.

Meer info:
www.sidebyside-india.org
www.fracarita-international.org

 

Peter Van Biesbroeck

Na een carrière van 21 jaar bij AB-InBev, achtereenvolgens in de marketing en nadien als commercieel directeur voor België, stapte Peter in 2007 over naar Voka-Kamer van Koophandel arr Leuven waar hij sinds enkele jaren algemeen directeur is. India is een belangrijk land voor de kmo's uit onze regio om internationale handelsrelaties mee op te zetten. Aangezien de Kamer dit wenst te ondersteunen, betrekken wij graag de ondernemingen bij de werking van het India House Leuven.

Meer info:
www.voka.be/leuven

 

Patricia Schoolmeesters

De afdeling economie & handel van de stad Leuven is verantwoordelijk voor de uitvoering van het economisch beleid van de stad Leuven.  Een van de belangrijke beleidskeuzes die het stadsbestuur maakte is het creeren van een lange termijn structureel netwerk met India en Indiase partners vanuit een economische invalshoek.  Vanuit dit perspectief heeft de stad het initiatief genomen om als trekker op te treden bij de creatie en de uitbouw van het India House Leuven.

Meer info:
www.leuven.be

 

 

 

 

 

Abhishek Dutta

Dr. Abhishek Dutta is docent aan KU Leuven in Campus Groep T Leuven. Hij is geboren in Calcutta en studeerde chemische en biochemische ingenieurstechnieken in India voordat hij naar België verhuisde. Hij schreef een doctoraat aan de Universiteit Gent, deed er dan een postdoc van meer dan een jaar en werd in 2011 aangesteld aan Groep-T. Abhishek is gepassioneerd door lezen, epistemologie en Indiase politieke geschiedenis.