Afgelopen activiteiten

Internationaal Ondernemen: Focus op India

Seminar VOKA Vlaams-Brabant
Internationaal Ondernemen : focus op India

Programma:

Vernissage - Diamond Barway door Sander Buyck

Diamond Barway - exposition - Adivasi Christians in India

Donderdag 2 juni > 19.30 uur
KADOC | Vlamingenstraat 39 | 3000 Leuven

Lunch seminar

Gastspreker voor deze les is Dr. S.Y. Quraishi, is de voormalige Chief Election Commissioner van de Election Commission of India, dit is de commissie die de verkiezingen in de grootste democratie ter wereld in goed banen moet leiden. Hij is tevens de auteur van verschillende boeken waaronder 'An Undocumented Wonder – The Making of the Great Indian Election'.

Spirit of India - Bollywood Masala Orchestra

Het Bollywood Masala Orchestra brengt een muzikale reis van Rajasthan tot Mumbai. Ze brengen een spektakel met een mix van zigeuner-, hindoe- en moslimculturen.

SEMINARIE : Green Technology & Smart Cities

 

 

Het BICC&I seminarie Groene Technologie vindt plaats in Leuven! Bovendien is er een extra én bijzonder actueel thema met name: smart cities (Recent werden de eerste twintig Indiase steden voor het smart cities project bekendgemaakt) .

Indische film vertoning

Ustad Hotel, het meesterwerk van Anwar Rasheed uit 2012 wordt aangeboden door ISAl en India House Leuven op donderdag 25/2 om 19u00

Make in India vs Make in Flanders

Is er een plaats voor Vlaanderen in het "Make in India" programma van Narendra Modi? Of concentreren we ons beter op "Make in Flanders"?

Lezing Rujuta Diwekar

Op 18 oktober vindt de lezing On Indian Food Wisdom door Rujuta Diwekar plaats. Rujuta Diwekar is een vooraanstaande voedingsdeskundige uit India waar haar boeken over gezonde voeding de bestsellerlijsten aanvoeren. In deze lezing verbindt ze wetenschappelijke inzichten aan de traditionele Indische keuken en biedt zo een interessant inzicht op de kruisbestuiving tussen beide invalshoeken.

(English) Lecture: Indian Development Aid: Prospects and Challenges by Prof. Dr. Rajendra Jain

India’s development assistance programme – officially termed as “development cooperation” in the spirit of South-South cooperation – has been in existence since the 1950s. The lecture will examine the philosophy, the main features and components, the objectives, and the geographical focus of Indian development assistance.

Bollywood Movie Screening: Queen

Samen met ISAL zetten we de traditie van de Bollywood filmvertoningen verder! Deze keer staat "Queen" op het programma, een comedy/drama uit 2014 geregisseerd door Vikas Bahl. De film kreeg lovende commentaren en behaalde een heel aantal prijzen. Kom het vooral zelf zien, en proef tegelijk ook van lekkere Indische versnaperingen!

Pagina's