Seminarie: Mapping the Effectiveness of EU India Development Cooperation: Does it Lead to Policy Change? door Garima Mohan

EU-India ontwikkelingssamenwerking heeft een lange traditie van het bevorderen van uitwisselingen tussen Europa en India en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de EU-Indiase betrekkingen. Deze lezing bevraagt de efficiëntie van dit samenwerkingsinstrument en kijkt of het leidt tot enige vorm van beleidsverandering in India. Er wordt gekeken naar milieubeleid, waarin de EU gezien wordt als een speler met aanzienlijke soft power, en in hoeverre India dit beleid overneemt, aanpast of verwerpt. Deze lezing biedt een breed overzicht van de EU-India ontwikkelingssamenwerking in het algemeen  en richt zich in het bijzonder op de samenwerking op milieugebied met name door te kijken naar voorbeelden van specifieke beleidsmaatregelen die de EU bevordert in India. Deze presentatie is gebaseerd op een doctoraatsproject en uitgebreide interviews in New Delhi en Brussel.

Garima Mohan is verbonden aan de NFG Research Group "Asian Perceptions of the EU" en de Vrije Universiteit Berlijn, Center for European Integration.

Meer info:  http://ghum.kuleuven.be/ggs/projects/india_focus/pastevents/-1

Waar? Leuven Centre for Global Governance Studies, Charles Deberiotstraat 34, lokaal 00.26, 3000 Leuven
Wanneer? 02.07.2014, 15.00-17.00

Deelname: is gratis maar inschrijven is verplicht via conference@ggs.kuleuven.be voor 30.06.2014

Kaart