Kooksessies: smaken uit de vier windstreken van India

Met exotische aroma's en complexe smaken is de Indiase keuken ongetwijfeld één van de beste ter wereld. Het is dan ook geen wonder dat zoveel mensen deze weten te smaken, maar het lijkt soms een hele uitdaging om thuis Indiaas te koken.
 

Vanuit de “City of Joy” Calcutta, komt Abhishek, die sinds 2 jaar Leuven zijn nieuwe thuis noemt, een aantal geheimen van de Indiase gerechten uit de vier windstreken van het land met u delen. Hij zal casual, huisgemaakte Indiase gerechten klaarmaken die perfect zijn om nadien gemakkelijk zelf thuis te koken.

Abhishek is geen professionele chef-kok: hij heeft een doctoraat in chemical engineering en doceert en onderzoekt bij Groep T aan de universiteit van Leuven. Maar koken is zijn passie, en hij gelooft dat voedsel een kunst is en geen exacte wetenschap. Hij deelt zijn passie voor eten door vaak vrienden uit te nodigen en voor hen Indiaas eten te bereiden om zo de liefde voor en kennis van lekker eten uit te dragen.
 

Elke sessie bestaat uit gerechten uit één van de vier windstreken van het land. Abhishek zal zijn Indiase kookkunsten demonstreren en de deelnemers krijgen de gelegenheid om mee te helpen, en natuurlijk zelf de heerlijke gerechten te proeven. Om dit alles interactief en gezellig te houden, wordt de capaciteit beperkt tot maximum 10 deelnemers per sessie. Inschrijven is vereist: je bent van harte welkom om alle 4 sessies bij te wonen of om je favoriete gerecht te kiezen en je te registreren voor slechts één sessie.

17 mei: Eten uit het noorden :
Maah ki Daal of Daal Makhani
kip korma
tomatenchutney
 

24 mei: Eten uit het oosten :
Rode linzen Daal
vis curry
Payesh kheer of rijstpudding
 

14 juni: Eten uit het westen:
Pav Bhaaji
Tawa pulao
tamarinde chutney

Waar? ViaVia Parkstraat , Parkstraat 146 , Leuven
Wanneer? 17.05., 24.05. & 14.06.2014 , 14.00
Inschrijven: vereist door het invullen van het online formulier. Slechts 10 deelnemers per sessie!
Deelnameprijs: €20 per sessie (te betalen aan de deur)

Foto's van de eerste kookworkshop vind je op onze Facebookpagina:

 

Kaart