Boot van de smaak

De zevende editie van de Week van de Smaak (14-24 november 2013) staat helemaal in het teken van Water & Vuur. Samen verwijst ‘Water & Vuur’ naar tegenstellingen, wedstrijden en culinaire duels. Apart staat het thema voor roken en stoken, bakken en grillen, voor vis en de zee, voor bier en jenever, voor havens en rivieren.

Naar ‘water’ verwijst ook de Smaakboot die tijdens de Week van de Smaak dwars door Vlaanderen en Brussel vaart, van de kust tot diep in Limburg. Schepen dagelijks in: veertig passagiers, een chef uit de streek en een biersommelier. Zij varen een culinair traject tussen twee ankersteden, met in de hoofdrol streekproducten, witloof en een bijpassend bier. Elke dag meert de boot aan in een ankerstad, waar passagiers afstappen om de stad te verkennen en de dag erna nieuwe passagiers opstappen. Aan boord genieten de passagiers van een maaltijd, bereid door een chef-kok afkomstig uit de stad van bestemming. Die start zijn/haar menu met ‘de Smaak van de Stad’, een hapje of voorgerecht met ingrediënten typisch voor de stad. Op 22 november vertrekt de Boot van de Smaak in Mechelen en meert ze om 17.15 uur aan in de jachthaven van Leuven (Vaartkom). Aan boord chef-kok Kwinten Depaepe. Op elk vaartraject is plaats voor 40 genodigden. Geïnteresseerden kunnen een duoticket bemachtigen door deel te nemen aan de Smaakboot-wedstrijd(en). Meer info op www.weekvandesmaak.be of www.smaakboot.be.

 

Kaart