Boek presentatie: Democracy and Revolutionary Politics

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de boekpresentatie van "Democracy and Revolutionary Politics" (Bloomsbury Publishing, 2015) door Prof. Dr. Neera Chandhoke University of Delhi, Department of political science & Developing Countries Research Centre).

Democratie en politiek geweld kunnen nauwelijks worden beschouwd als zusterconcepten, althans op het eerste gezicht. Democratie stelt mensen in staat om hun ambities, wensen en verwachtingen over de staat vreedzaam na te streven; geweld werkt buiten deze voorgeschreven en geïnstitutionaliseerd kanalen in de openbare ruimte, in de straten, in de bossen en in de onherbergzame terreinen. Maar kunnen toegewijde democraten het zich veroorloven om te negeren dat geweld is uitgegroeid tot een routinematige manier van politiek bedrijven in landen zoals India? Door het verkennen van het concept van politiek geweld vanuit het perspectief van kritische politieke theorie, onderzoekt Neera Chandhoke de aard, rechtvaardiging en tegenstrijdigheden achter deze vragen. Ze maakt gebruik van de case study van maoïstische opstandelingen in India om het debat uit te breiden naar vragen over sociaal onrecht, uitbuiting, onderdrukking en onvolmaakt democratieën. Als zodanig is dit een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan het debat rond revolutionair geweld.

Inleiding: Dr. Peter Losonczi (KU Leuven, Instituut voor Wijsbegeerte)
Voorzitter: Prof. Dr. Idesbald Goddeeris (KU Leuven)

Wanneer? Woensdag 18 february 2015, 17:00-19:00
Waar? MSI 03.12, Erasmusplein 2, Leuven

Inschrijven: Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via conference@ggs.kuleuven.be (voor 16 february 2015)

Prof Chandhoke te gast aan RIPPL HIW in het kader van hun Workshop on the Political Philosophy of Federalism https://hiw.kuleuven.be/eng/events/1415/Federalism